The Ultimate Guide To Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu gestalt çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın bapsı ivedili çıkış karınin kullanılacaksa o gün lazım koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve yaman sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin taliı teselsül, yangın bapları ekseriya özel istila ve kapı menteşeleri kabil başka yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın akla yatkın standartlara ve yönetmeliklere oranlı olup olmadığını sınırlamak ciğerin kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere gereğince hangi strüktürlarda yangın bapsı almak zorunludur bakacak olursak;

Hiç şüphe nanay ki yangın felaketi, sene süresince yaşama yitirilmesine neden olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok güdük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem can hem de emtia kaybına niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüksek konstrüksiyonda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında emanet ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yapılan bir yangın kapısı binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) Yangın Kapısı Fiyatları sınırlı durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapılarını zahir oyumlamak derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş duman  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın ayrımlı varyasyonları vardır. Buna nazir şekilde bapları kilitli yapmak dâhilin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın bapsı son radde nazik bir öneme sahiptir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan başlangıçlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli âlâ ise buna bağlamlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. yangın kapısı Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında bedel enseışını getirmektedir.

Report this wiki page